Over ons

Backoffice werkzaamheden kosten veel tijd en veel energie. Daar weten wij bij Payoffice alles van. Al onze medewerkers hebben een achtergrond in de uitzendbranche en herkennen uw probleem dan ook als geen ander. Zij zien óók dat de administratieve klussen  uw ‘core business’ in de weg staan terwijl u, als uitzender, juist  bezig wilt zijn met het samenbrengen van vraag en aanbod op de markt. ‘Dat moet anders kunnen’, dachten we in 2019 bij Payoffice.

Met al onze kennis en ervaring bouwden wij een platform dat volledig is ingericht op de backoffice van ieder uitzendbureau in Nederland. Groot of klein, in welke branche dan ook. Zo zijn wij met onze digitale dienstverlening helemaal klaar voor de toekomst en verzorgen wij inmiddels al de administratie van ruim 800 flexwerkers.  Daarmee zijn wij het meest geautomatiseerde uitzendbureau van Nederland: een voorsprong die we natuurlijk graag willen behouden!

Met de passie van Payoffice

Hier doen wij het voor!

Een eigen onderneming vraagt om al je aandacht en energie. En niets is leuker dan je storten op de activiteiten die ondernemen juist zo leuk en spannend maken! Maar laten we eerlijk zijn: de loonadministratie, de correspondentie en andere tijdrovende klussen behoren niet altijd tot de favoriete bezigheden. We zien ondernemers er vaak mee worstelen totdat ze met Payoffice in zee gaan. 

Dagelijks ondersteunen én ‘ontzorgen’ wij ondernemers. We nemen ze zoveel mogelijk administratieve klussen uit handen en houden ze nauwgezet op de hoogte van ontwikkelingen in de markt, van wetgeving, van CAO’s en van álles wat op onze én hun branche van toepassing is. Onze samenwerking bespaart hen de tijd en de energie die nodig is om hun onderneming tot een succes te maken. En daar doen wij het voor!

Dit zijn wij!

Dit zijn de professionals van Payoffice. Van onze enthousiaste backoffice medewerkers tot de even onmisbare accountmanager en directeur; hieronder stellen wij ons graag even voor. Wilt u graag kennismaken of meer weten over onze backoffice ondersteuning? Neem gerust contact met ons op!

Jeroen Vissering

Directeur

Mijn naam is Jeroen Vissering. En ik kan met trots vertellen dat ik eigenaar ben van dit mooie bedrijf. In mijn loopbaan heb ik altijd naast gerenommeerde…

Laura
Arts

Backoffice medewerker

Even voorstellen: Mijn naam is Laura,  en ik woon samen met mijn hondje in Eindhoven.
Voorheen ben ik lange tijd werkzaam geweest als …

Brord Dingemans

Accountmanager

Mijn naam is Brord Dingemans. Ik  woon in Helmond met mijn vrouw. Samen hebben we 4 kinderen. In mijn werkzame leven heb ik altijd een commerci….

Sonja Verhoeven

Backoffice medewerker

Mijn naam is Sonja Verhoeven, gelukkig getrouwd met 2 kinderen.
Ik heb ruim 19 jaar werkzaam op het vakgebied van HR. Wij hebben een heel gezellige werksfeer …